Eva og Bent -vore træer

Velkommen ! Vi håber med denne udgave af vore slægtstræer at gøre det muligt for gæster at se, hvor vi stammer fra og forhåbenligt hjælpe med netop din manglende "gren". Dette er et første udkast som vi håber vi kan gøre endnu bedre i fremtiden. Hold dig endelig ikke tilbage med at kontakte os, hvis du har det ene eller det andet spørgsmål til indholdet. Vi har bevidst fravalgt medier, men vil meget gerne være behjælpelige med oplysninger om, hvor vi har fundet informationerne - og evt. fremsende en kopi af relevant dokumentation...................................................... Welcome ! We hope that this edition of our family trees will allow guests to see where we originate from and hopefully help with your particular lack of " branch " . This is a first draft which we hope we can do even better in the future. Please do not hesitate to contact us if you have one or the other question to the content. We have deliberately cut out media , but will be happy to supply you with information about where we have found the information - and if possible. forward a copy of the relevant documentation. If you want to search the tree for a person the important words are: "Søg" is the Danish word for “Search” - "Fornavn" is the Danish word for “Given name” - "Efternavn" is the Danish word for “Family name”

Peder Olufsen

Mand


Personlige oplysninger    |    Notater    |    Alle    |    PDF

  • Navn Peder Olufsen 
    Køn Mand 
    Person-ID I1013  Bent
    Sidst ændret 14 jan. 2024 

    Far Oluf Pedersen 
    Tilknytning natural 
    Mor Karen Sejersdatter 
    Tilknytning natural 
    Familie-ID F268  Gruppeskema  |  Familietavle

    Familie 1 Maren Jensdatter Hvas 
    Børn 
     1. Ellen Pedersdatter,   f. 1640   d. 10 feb. 1712 (Alder 72 år)  [Far: natural]  [Mor: natural]
    +2. Maren Pedersdatter,   f. Borum sogn, Framlev herred, Aarhus amt Find alle personer med begivenheder på dette stedd. eft. 1702, Lyngby sogn, Hasle herred, Aarhus amt Find alle personer med begivenheder på dette sted  [Far: natural]  [Mor: natural]
     3. Anne Pedersdatter   d. feb. 1699  [Far: natural]  [Mor: natural]
     4. Kirsten Pedersdatter   d. 1662  [Far: natural]  [Mor: natural]
    Familie-ID F261  Gruppeskema  |  Familietavle
    Sidst ændret 14 jan. 2024 

    Familie 2 Ingeborg Nielsdatter 
    Børn 
     1. Niels Pedersen,   f. ca. 1642  [Far: natural]  [Mor: natural]
     2. Karen Pedersdatter  [Far: natural]  [Mor: natural]
     3. Anders Pedersen Borum  [Far: natural]  [Mor: natural]
     4. Berete Pedersdatter  [Far: natural]  [Mor: natural]
     5. Peder Pedersen Bording  [Far: natural]  [Mor: natural]
     6. Peder Pedersen  [Far: natural]  [Mor: natural]
     7. Maren? Pedersdatter  [Far: natural]  [Mor: natural]
    Familie-ID F266  Gruppeskema  |  Familietavle
    Sidst ændret 14 jan. 2024 

  • Notater 
    • PEDER OLUFSEN født i Borum, død sst. 1657. Gift med Maren Jensdatter Hvas. død omtrent
      1640. Gift 2. med lngeborg Nielsdatter Fogh, død 1667.

      Børn i første ægteskab:
      Anne Pedersdatter, født omtrent 1635
      Kirsten Pedersdatter
      Marren Pedersdatter, død efter 1702
      Ellen Pedersdatter

      Børn i andet ægteskab:
      Niels Pedersen født omtrent 1 642
      Karen Pedersdatter
      Anders Pedersen Borum
      Berete Pedersdatter
      Peder Pedersen Bording
      Peder Pedersen
      Maren? Pedersdatter

      Peder Olufsen efterfulgte sin farbror Anders Pedersen som herredsfoged og blev ligesom ham fri for afgifterne af sin gård. I lensregnskabernes udgiftsregskab ses hans afkortning for landgilde første gang i 1631/32. I margen ud for er der gjort følgende tilføjelse: "Denne gårds landgilde er dette år ført til afkortning, efter at han i næstforrige år er blevet herredsfoged næst efter afgangen Anders Pedersen der sammesteds”. Først i 1638/39 betalte ”Peder Olufsen i Borum 1 dlr. Og 1 okse i husbondhold af den selvejerbondegard sst. som Christen Andersen fradøde, deslige af en kirkeager på Borum mark kaldes Løtager, liggende til Borum kirke, som Anders Pedersen tilforn i fæste havde, gav å rlig til kirken 2 sk. skal nu herefter årligt til kirken udgive 4 sk. (og til indfæstning) ½ dlr". Da der var ta le om den gård, Christen Andersen fradøde, er det den samme gård, som Christoffer Pedersen overtog efter ham på arvingernes vegne. Handelen med gården er formodentlig først blevet endelig afgjort nogen tid efter, at Christoffer Pedersen igen var flyttet tilbage til Aarhus.
      Peder Olufsen kom til at opleve endnu en krig med udplyndringer, nød og elendighed, og da der kort efter hans død igen blev krig, var ha ns arvinger ikke i stand til at betale den gæld , som var blevet udlagt på skiftet efter ham, hvorfor alle hans børn, hans anden hustru Ingeborg Nielsdatter Fogh og hendes nye mand Peder Jensen blev stævnet, og da de på skiftet havde lovet at betale hans gæld, blev de også dømt til at betale. Både skiftebrev og tingsvidne blev fremlagt, men tingsvidnets dato 3. juni 1637 er ikke rigtig indskrevet i tingbogen 27. september 1665, for den dag faldt ikke på den faste ti ngdag, som i Framlev herred var om onsdagen. Derimod var 3. juni 1657 en onsdag. Rigtigheden af denne omdatering understreges af, at lngeborg Nielsdatters nye mand Peder J ensen i Borum, i forbindelse med en større sag om restancer til den forrige ridefoged Søren Lauritsen i Skanderborg, blev krævet for husbondhold af gården i Borum. Dertil svarede han skriftligt "at han kom 1657 til fader og moderløse børns gods i Borum. og at han intet havde købt, så han mente ikke, at han skulle betale husbondhold".
      Sagen blev appelleret, fordi Framlev herredsting havde ”fridømt Peder Jensen i Borum for 14 rdl., han var skyldig blevet til Skanderborg til husbondhold af den selvejergård, han iboer•”, om han ogsa blev fri for betalingen ved la ndstinget v ides ikke, da dommen ikke er bevaret. Når der var tale om både fader- og moderløse børn, var det, fordi der var to hold, nemlig Peder Olufsens børn af første ægtcskab og de børn af hans andet ægteskab, som Peder J ensen blev stedfar til ved at gifte sig med Ingeborg NielsdatterFogh.
      Peder Olufsens første hustru Maren Jensdatter var datter af Jens Sørensen Hvas og Maren
      Nielsdatter. Peder Olufsen mødte nemlig på Viborg Landsting 14. september 1636, ikke fordi han var herredsfoged. men på både egne og Jens Sorensens Hvas vegne i gældssagen mod Anders Pedersens arvinger. Endvidere fik hans børn af forste regteskab lovbud i 1661 ”at de i dag 14. dage gav salig Peder Olufsens børn i Borum, Anne Pedersdatter, Elle Pedersdatter sst. Kirsten Pedersdatter i Skibby og Maren Pedersdatter varsel varsel til hus og bopæl"- årsagen var, at Søren J ensen Hvas og hans mor Maren Nielsdatter ville sælge deres selveje i Storring sogn til præsteenken Maren Nielsdatter Fogh, salig hr. Jens Jensens efterleverske i Storring.
      Imidlertid fik Peder Olufsens børn af andet ægteskab, Maren Pedersdatter, Berete Pedersdatter, Niels Pedersen, Anders Pedersen, Peder og anden Peder Pedersen og endnu en Niels Pedersen også lovbud den samme dag, men det var fordi, deres mor Ingeborg Nielsdatter Fogh ville sælge en anden selvejergård i Storring til den samme køber, som var hendes søster. De var døtre af provst hr. Niels Pedersen Fogh (død 1628) og Berete Lauritsdatter. Ingeborg Nielsdatters datter Berete var således opkaldt efter sin mormor.
      Ingeborg Nielsdatter Fogh ses mange gange i tingbogen gennem 1660erne både sammen med hendes nye mand Peder Jensen og sammen med hendes børn, og ofte i anledning af salg af arveparter i gårde i Borum, arveafkald fra nogle af Peder Olufsens ældste børn og i forskellige gældssager.
      De mange salg af arveparter, som Ingeborg Nielsdatter foretog, har været et forsøg på at klare sig ud af gældsforpligtelser både til familie og andre, et billede af, hvor forarmede bønderne var blevet efter endnu en krig med udplyndringer og manglende mulighed for at få udbytte af jorden.
      Desuden var der et par gange i løbet af 1660erne alvorlig misvækst, så den fattigdom, endnu et par tingsvidner omtaler, har ikke været overdrevet. Ingeborg Nielsdatter solgte i 1666 halvparten af den halvpart, hun ejede i Foghs gård i Borum til Peder Frandsen og hans trolovede fæstemø Maren Nielsdatter, og Peder Jensen stævnede i 1666 nogle folk i Høver for ikke at have betalt husleje til”Ingeborg Nielsdatters små fattige børn i Borum”, og da Ingeborg Nielsdatter blev stævnet for at restere med 20 tønder plovhavre til Århus hospital i 1667, fik præsten i Storring hr. Niels Madsen tinglæst, at hun var så forarmet, at hun ikke kunne yde denne restance. Hun havde da nogen tid forinden solgt sin anden halvpart i gården til Niels Tomasen, som var blevet gift med hendes datter Karen Pedersdatter.
      Da restancen på plovhavren igen i slutningen af 1667 blev krævet, var det salig Ingeborg Nielsdatters arvinger, der blev stævnet. I 1668 blev skiftebrevet fremlagt, fordi smeden i Borum stævnede Peder Frandsen for manglende betaling for beslag på hendes kiste. Imidlertid fremlagdes en kvittering, som var udstedt til Peder Jensen den 12. april 1667. Skiftebrevet var udstedt den 10. juni samme år, så Ingeborg Nielsdatter må være død senest 30 dage før den 10. juni 1667.

      VIBORG LANDSTINGS DOMBØGER B 1616-1664.
      10/1 1633.:

      ** Anne Gregersdatter i Framlev havde stævnet Peder Olufsen i Borum herredsfoged i Framlev herred for en dom, han til førnævnte herredsting 15/8 sidst forleden dømt har imellem hende og Hans Hansen Hamborg i Århus på efterskrevne kapitelsherrer deres vegne anlangende noget jord, afgangne Jens Jensen hendes husbond havde i brug af kapitels ejendom i Højby mark i Framlev mark, som efter hans død er bortfæstet til hr Mads Danielsen i Harlev og Peder Lauridsen i Snåstrup. derefter blev afsagt, så efterdi ikke bevises, at Anne Gregersdatters salig husbond samme jord som gårdens ejendom at have haft i fæste, så kapitelsherrerne efter hendes salig husbonds død det som kapitels stugjord til andre har bortfæstet, da vidste dommerne ikke imod førnævnte fæstebrev ikke heller imod herredsfogdens dom at sige eller magtesløs dømme.

      18/1 1634.:

      ** Rasmus Lauridsen i Skibby med en opsættelse af landstinget 7/12 sidst forleden havde stævnet Peder Olufsen i Borum herredsfoged i Framlev herred for en dom, han 16/10 sidst forleden dømt har anlangende en sigtelse og saggivelse han på Peder Nielsen Let og Peder Danielsen i Skibby deres sønner og drenge gjort har, at de om nattetide rider med 8 heste i fælles fredsenge, som samme sigtelse om formelder, og herredsfogden har grundet sin dom på vidnesbyrd og synsvidner om nogen veje skulle ligge i samme enge, de skulle ride ad med deres heste. så efter flere ord dem imellem blev de her for retten med sammenlagte hænder venligt og vel forligt, så Rasmus Lauridsen erklærede Søren Pedersen Daniel Pedersen Niels Pedersen og Frands Knudsen, at han ikke vidste dem andet at beskylde end al ære og godt, og de afstod på begge sider alle hvis domme, vidner og breve, som i sagen ganget er.

      22/11 1634.:

      ** Jørgen Høg til Hammergård på salig Hans Skrams arvingers vegne havde stævnet Peder Olufsen i Borum for en dom, han til Framlev herreds ting 29/10 sidst forleden dømt har, hvor han har tildømt den salig mands arvinger at betale Jens Christensen hospitalsforstander i Århus en sum penge efter hans regnskabsbog. derefter blev afsagt, så efterdi fremlægges to Jens Christensens udtog af hans regnskabsbøger på hvis, salig Hans Skram af ham har bekommet, hvilke udtog straks efter hans død på Sjelle skovgård for kommissærerne er læst og påskrevet 22/8 1631, så herredsfogden har tildømt Jørgen Høg på Hans Skrams børn og arvingers vegne samme gæld at betale, da vidste dommerne ikke den hans dom at imodsige eller underkende.

      20/1 1636.:

      ** Jørgen Høg til Hammergård havde stævnet Gunde Rostrup til Stårupgård for en uendelig landstingsdom, han 4/11 har forhvervet over en herredstingsdom, Peder Olufsen i Borum 20/9 på Framlev herredsting afsagt har om to gadehuse i Sjelle, som med Jens Sørensen Havrum sst omtvistes, hvor fogden efter Gunde Rostrups skøde jordebog og vidner har tildømt Hans Skrams arvinger samme gadehuse, hvilken dom ved landstinget 4/11 sidst forleden var magtesløs kendt. derefter blev fremlagt tingsvidner, hvor blandt andre Peder Jensen i Sjelle vidnede, at så længe han boede i den gård i Sjelle, som Jens Sørensen Havrum nu iboer, da befattede han sig ikke på sin hustrus vegne med de to gadehuse i Sjelle, som Søren Rasmussen og Jens Nielsen og hans formand Oluf Mikkelsen iboede, men de gjorde deres ugedage med arbejde til salig Hans Skram, først til Restrup og siden til Sjelle skovgård, og siden til Jørgen Høg, og Peder Jensen benægtede ved ed, at han ikke solgte Jens Havrum samme gadehuse, hvorefter blev afsagt, at da samme gadehuse i langsommelig tid at have fulgt salig Hans Skram og hans børn, fast over recessens hævd, og herredsfogden derfor har tildømt samme gadehuse at følge Jørgen Høg på salig Hans Skrams børns vegne, da vidste dommerne intet imod samme dom at sige eller magtesløs dømme.

      14/9 1636.:

      ** Peder Olufsen i Borum på sine egne og på Maren Nielsdatter salig Jens Hvasses efterleverske i Storring samt hendes søn Søren Jensen deres vegne med en opsættelse af landstinget i dag 14 dage efter 6 ugers opsættelse havde stævnet Christoffer Pedersen borger i Århus for en uendelig dom, han til landstinget 22/6 sidst forleden har forhvervet over en bytingsdom, hvor byfogden har dømt ham til at betale Jens Hvasses arvinger efter KM forordning angående gæld til Søren Frost borgmester i Århus efter afgangne Anders Pedersen i Borum og Jens Hvasses breves lydelse, imidlertid han var slotsskriver på Skanderborg, een for alle og alle for een dem og deres arvinger til bepligtede dem at betale for en restants, hvilken restants af Jens Hvas i levende live og siden af hans arvinger både på egne og Anders Pedersens vegne er betalt Søren Frost og indfriet samme breve, og skønt Christoffer Pedersen har tilforpligtet sig at betale salig Anders Pedersens gæld, der iblandt til salig Jens Hvasses arvinger, har han dog forhvervet en landstingsdom for at undgå samme betaling, hvorefter blev afsagt, da byfogden ikke har specificeret hvor meget, Christoffer Pedersen af samme gæld burde at betale, da fandt dommerne den hans dom at være som udømt, og sagen til bytinget igen at komme.

      15/1 1640:

      ** Jacob Jensen i Sjelle med en opsættelse af landstinget 20/11 sidst forleden havde stævnet Peder Olufsen i Borum herredsfoged i Framlev herred for en dom, han til førnævnte ting 15/5 sidst forleden med oberstløjtnant von Bredow på Ristrup har dømt, hvori han har tildømt Jacob Jensen til at udgive tiende af nogen agerjord på Herskind mark, og for en dele, hvori han er delt for 4 års tiende af samme jord, uanseet i fogdens dom ikke dømmes om 4 års tiende, og aldrig er krævet nogen tiende af samme jord i hans eller hans formands tid i 43 år. derefter blev afsagt, så efterdi ingen bevis for fogden har været fremlagt eller i hans dom indført hvor vidt eller hvor længe, Jacob Jensen avl i førnævnte jordbrug har, hvoraf kunne forfares, hvorvidt han kunne reste og burde til tiende at give, da fandt dommerne hans dom som udømt, og sagen til herredsting igen at komme.

      17/6 1640:

      ** Achim von Bredow oberstløjtnant med en opsættelse af landstinget 22/4 sidst forleden havde stævnet Christen Jensen i Terp i Framlev herred for en kontrakt, han for nogen år forleden skal have gjort med afgangne Mikkel Nielsen sst anlangende opladelse på den gård, Christen Jensen iboer, og i samme kontrakt bebrevet en hob ager og enge fra samme gård og til Mikkel Nielsen og hans hustru Margrete Sørensdatter med andet brugsel efter dens indhold, og herredsfoged Peder Olufsen i Borum har 9/10 sidst forleden tildømt Margrete Sørensdatter samme brugsel at nyde. så blev fremlagt samme kontrakt, hvormed Tomas Christensen i Lading på hans stedsøn Christen Jensens vegne tilstod, at han var forligt med Mikkel Nielsen i Terp og hans hustru Margrete Sørensdatter om hvis efterskrevne brugsel, de skulle have deres livstid i den halve gård i Terp, de havde opladt for Christen Jensen, dateret Terp 26/1 1637 Christen Jensen egen hånd. dernæst blev fremlagt et tingsvidne af Framlev herreds ting 30/5 1638 hvori Niels Sørensen i Hørslevgård på hans søster Margrete Sørensdatter i Terp og hendes børn deres vegne afsagde arv og gæld efter hendes salig husbond Mikkel Nielsen, som boede og døde i Terp. derefter blev afsagt, så efterdi førnævnte kontrakt og skifte er ejendom angældende, og ikke lodsejerne den har bevilget, men alene af bønderne dem imellem oprettet, da kunne dommerne ikke kende samme kontrakt og dom så noksom, at den må komme Achim von Bredow på gårdens ejendom til forhindring.

      26/8 1640:

      ** Frands Pedersen i Galten med en opsættelse af landstinget i dag måned havde stævnet Peder Olufsen i Borum herredsfoged i Framlev herred for en dom, han 16/4 forganget år dømt har, hvori han har tildømt Frands Pedersen 2 øksne til Laurids Ebbesen på KM vegne at udgive efter kontrakt og tingsvidne. derefter blev fremlagt et tingsvidne 8/10 1634, hvori Laurids Pedersen Johanne Sørensdatters søn Morten Nielsen og Frands Pedersen var forligt om deres trætte, og hvem, som bryder samme forlig skal udgive 2 øksne til lensmanden. derefter blev afsagt, så efterdi for herredsfogden har været bevist, at Frands Pedersen har frapløjet Johanne Sørensdatter af hendes jord og slået hendes eng imod kontrakten, og herredsfogden derfor har tildømt Frands Pedersen efter samme kontrakt 2 øksne at udgive, og Morten Nielsen som intet var overbevist, kvitfundet, da vidste dommerne ikke imod den hans dom at sige eller magtesløs dømme.

      14/4 1641:

      ** Morten Nielsen i Galten med en opsættelse af landstinget i dag 14 dage havde stævnet Peder Olufsen i Borum herredsfoged i Framlev herred for en dom, han til samme ting 27/3 1639 dømt har med Just Andersen i Søballe delefoged til Skanderborg, i hvilken dom han har tilkendt ham at føre bygge på den otting jord jordejendom, som kaldes Rifgårds ejendom, som han 1631 har i stede og fæste bekommet efter sin far Niels Mortensen, som den oplod og siden ved døden er afgået. derefter blev afsagt, så efterdi ikke for herredsfogden er bevislig gjort, at der har været nogen bygge eller gårdsted på førnævnte Rifgårds jord tilforn, hans fæstebrev ikke heller tilholder ham derpå at skulle føre nogen bygge, og fogden har ham dog dertil tildømt, da kunne dommerne ikke kende samme dom og ikke heller sættefogdens afsigelse, som ham sit fæste har fradømt, bør nogen magt at have eller komme Morten Nielsen til forhindring.

      15/3 1643:

      ** Gunde Rostrup til Stårupgård med en opsættelse af landstinget havde stævnet Peder Olufsen i Borum herredsfoged i Framlev herred for en dom, han 31/8 sidst forleden til Framlev herreds ting dømt har efter en KM og rigsråds kontrakt dateret 14/7 1623, formeldende Hans Skram og Gunde Rostrup dem tilforpligtet har at lide last og brast med hverandre i hvis skade som drages med pendings udgift at erlægge og betale efter førnævnte kontrakts indhold, og da Gunde Rostrup har betalt 1794 rigsdaler, da har fogden ikke vidst rettere, end salig Hans Skrams børn Valdemar Skram og jomfruerne Ellen Skram og Ide Margrete Skram bør at erstatte Gunde Rostrup deres anpart af førnævnte penge. derefter blev afsagt, så efterdi ikke er bevislig gjort, den skade Gunde Rostrup fordrer af den post, kontrakten om formelder, at være faldet, da fandt dommerne den hans dom at være som udømt var, og hvem vider påskader sagen til herredsting igen at indkaldes.

      30/8 1643:

      ** Gunde Rostrup til Stårupgård med en opsættelse af landstinget i dag måned havde stævnet Peder Olufsen i Borum herredsfoged i Framlev herred for en dom, han 31/5 sidst forleden til Framlev herreds ting afsagt har anlangende en kontrakt, som er gjort imellem Hans Skram og Gunde Rostrup 14/7 1623. da efter flere ord dem imellem faldt, da blev de her for retten venligt fordraget, så ---- Skram på sine egne og sine ---- vegne lovede at betale Gunde Rostrup 2000 rigsdaler, og dermed skal alle hvis domme kontrakter gældsbreve og andet, salig Hans Skram Gunde Rostrup og Gunde Lange om Sjelle skovgårds handel imellem ganget er, være kasseret.
      ÅRHUS BYFOGED TINGBØGER 1636 - 1702 .

      17/11 1636:

      ** Søren Jensen Hvas i Storring med en opsættelse her af tinget 13/10 sidst forleden på sine egne og sin mor Maren Nielsdatter i Storring salig Jens Hvasses efterleverske sst og Peder Olufsen i Borum deres vegne havde stævnet Christoffer Pedersen borger i Århus ham tiltalte for, eftersom for nogen år siden afgangne Anders Pedersen og Jens Hvas har lovet og godsagt for restants i Framlev herred til Søren Jensen Frost nu borgmester i Århus, som skulle være indkrævet, der han var slotsskriver på Skanderborg, som beløber sig til den sidste rest, som Jens Hvasses arvinger har betalt 60 sletdaler, hvoraf tilkommer Anders Pedersens arvinger at betale 30 daler. der foruden er betalt af Jens Hvas selv i levende live 301 sletdaler, Anders Pedersens anpart, som er med indfriede breve med deres afskrivning at bevise, så efterdi Christoffer Pedersen har bepligtet sig Anders Pedersens gæld at betale, så formener de, Christoffer Pedersen bør betale dem 361 sletdaler. så blev i rette fremlagt en dom af Viborg landsting 14/9 sidst forleden, hvori formeldes, at Peder Olufsen i Borum da på sine egne og på Maren Nielsdatter salig Jens Hvasses efterleverske i Storring samt hendes søn Søren Jensen sst deres vegne havde stævnet Christoffer Pedersen for en uendelig dom, han til landstinget 22/6 sidst forleden skal have forhvervet over en bytingsdom, Peder Christoffersen byfoged i Århus for nogen tid skal have afsagt, hvorpå de gode landsdommere således senteret, at efterdi byfogden ikke i sin dom har specificeret, hvor meget Christoffer Pedersen af samme gæld burde at betale, da fandt dommerne hans dom at være som udømt var, og sagen til byting igen at komme. derefter blev fremlagt efterskrevne breve, det første dateret Skanderborg 4/9 1612, i hvilket Anders Pedersen i Borum ridefoged og Jens Sørensen i Storring delefoged i Framlev herred kendes dem af vitterlig gæld skyldig at være Søren Jensen Frost slotsskriver på Skanderborg slot 305 sletdaler, som er for rest af KM landgilde samt indkomst, som i Framlev herred tilbage står for 1608-9 og 10. på samme brev findes afskrevet efterskrevne beløb. derefter blev fremlagt breve, dateret 15/1 1614 og 15/2 1616 vedrørende videre restants samt en kontrakt, tingsvidner og skriftlige sedler. derefter blev afsagt, så efterdi fremlægges adskillige gamle forløftsbreve, som salig Anders Pedersen i Borum og salig Jens Hvas i Storring har samtlige lovet til borgmester Søren Frost i Århus for KM landgilde restans til Skanderborg af Framlev herred, som de begge i samme herred har været fogder i, og ikke bevises sådan restans skal hos bønderne restere, men at skal være oppebåret og afskrevet på de gamle udgivne håndskrifter, og ikke Jens Hvasses navn at være nævnt på samme opskrift på håndskrifterne mere end Anders Pedersens, at Jens Hvas alene samme løfter og opskrift skulle have betalt, ikke heller bevises Jens Hvas at have i hans levende live fordret nogen betaling af Anders Pedersen, det han alene på hans vegne af samme restants skulle have udlagt og betalt, men efterdi der resterer på samme løfte 60 sletdaler, hvilke Jens Hvasses arvinger er tiltalt for, dem alene til Søren Frost har betalt, som med hans kvittants er at bevise, da vidste fogden ikke at kunne tilkende salig Anders Pedersens arvinger videre til Jens Hvasses arvinger igen at betale end den halve part af de 60 sletdaler, som Jens Hvasses arvinger alene til Søren Frost har udgivet og betalt, eller dem derfor at lide tiltale.

      STEDSMÅL, SAGEFALD OG FØRINGSPENGE
      UDRAGET AF SKANDERBORG-ÅKÆR LEN
      1581 TIL 1660

      Framlev herred 1638-39:

      Peder Olufsen i Borum til husbondhold af 1 selvejerbondegård sst., som Christen Andersen fradøde. 1 dlr. 1 okse
      Deslige af en kirkeager på Borum mark kaldes Løtager liggende til Borum kirke, som Anders Pedersen tilforn i fæste havde, gav årlig til kirken 2 sk. skal nu herefter årlig til kirken udgive 4 sk. ½ dlr.

      ÅRHUSGÅRDS LEN 1599 TIL 1661
      STEDSMÅL, HUSBONDHOLD, SAGEFALD OG FØRINGSPENGE
      UDDRAGET AF LENSREGNSKABERNE I DET OMFANG DE ER BEVARET

      Hasle Herred 1637 - 1638:

      Peder Olufsen i Borum, stedte og fæstede den øde gård i Yderup, Rasmus Rasmussen frarømte for 6 dlr.

      Hasle Herred 1638 - 1639:

      Peder Pedersen til fæste af en øde gård i Yderup, som Peder Olufsen i Borum for gangen år fæstede og nu for ham oplod 1 dlr.

      FRAMLEV HERREDS TINGBØGER 1661 - 1679.

      Omhandlende navnenePeder Olufsen og Maren Jensdatter:

      4/2 1663:

      (19)

      ** Jens Jensen i Lyngby stævnede Sejer Olufsen i Sjelle og tiltalte ham for hans hustru Framlevs arvepart, som han har under værgemål, og som tilfaldt hende efter hendes sl far Peder Olufsen og mor Maren Jensdatter, som boede og døde i Borum. opsat 6 uger

      (92)

      ** Peder Jensen i Borum et vidne og 3.ting lovbød hans hustru Ingeborg Nielsdatter og hendes 6 børns lodder, og det, han har købt af Søren Jensen i Galten i den selvejergård i Høver, Jens Jensen Peder Nielsen og Christoffer påboer. varsel til sl Peder Olufsens børn i Borum Niels Pedersen og Anders Pedersen Karen Pedersdatter og Berete Pedersdatter Laurids Lauridsen i Borum Jens Jensen i Lyngby Jens Rasmussen i Skibby hans børn Karen Jensdatter og Maren Jensdatter

      27/7 1664:

      ** Jens Sørensen Vinter borger i Århus et skøde. Laurids Lauridsen i Borum på hustru Anne Pedersdatters vegne Niels Tomasen sst på hustru Karen Pedersdatters vegne Jens Jensen i Lyngby på hustru Maren Pedersdatters vegne Jens Rasmussen i Skibby på hans børns vegne Maren Jensdatter og Karen Jensdatter solgte og skødede til Jens Vinter og hustru Mette Rasmusdatter deres arveparter efter deres sl far Peder Olufsen, som boede og døde i Borum i den selvejer ejendom i Høver Jens Jensen Hammel med flere påboer

      25/1 1665.

      ** Niels Jensen af Århus og med fuldmagt af Peder Andersen i Lystrup og med opsættelse 30/11 stævnede Peder Jensen i Borum Søren Andersen og Peder Lassen sst og tiltalte Peder Jensen for sl Peder Olufsen i Borum hans gæld 20 sld og 12 års rente efter hans brev for en lod i den gård, Peder Jensen påboer og Borum mølle, som Peder Jensen skal have taget udlæg for på skifte efter sl Peder Olufsen, og tiltalte Søren Andersen og Peder Lassen for gæld efter deres breve. sl Peder Olufsens brev, dateret 7/8 1651 på 30 sld, og Søren Andersens brev, dateret 30/9 1656 fremlægges angående gæld til Niels Jensen i Mundelstrup. Peder Lassens brev dateret 2/5 1658 på gæld til Niels Jensen i Mundelstrup fremlægges. Søren Andersen nægtede gælden, og Peder Jensen svarede, at han ikke skyldte Peder Andersen noget, og sl Peder Olufsens arvinger var ikke lovligt stævnet. dom: da Peder Jensen ikke på skifte har fået udlæg for denne gældsfordring, kan han ikke dømmes til tiltale, de andre bør betale inden 15 dage

      7/3 1666.

      ** Frands Nielsen i Storring 3.ting lovbød halvparten af Fogsgård i Borum, samt Ellen Pedersdatters søsterlod i samme gård. varsel til Jens Rasmussen i Skibby og hans børn og Jens Jensen i Lyngby Jens Rasmussen i Skibby Laurids Lauridsen i Borum og sl Peder Olufsens børn og Ingeborg Nielsdatter og hendes børn

      7/10 1668

      ** Hans Rasmussen i Høver et vidne. navng vidnede om, hvor meget plovhavre efterskrevne skulle give af deres gårde, den tid de tjente herredsfoged sl Peder Olufsen i Borum, som havde plovhavren i fæste

      16/2 1670

      ** Anders Justsen i Søballe på sin far Just Andersens vegne. Søren Pedersen i Stjær tilstod, at eftersom Søren Lauridsen forrige skriver til Skanderborg på skifte for 14 1/2 år siden efter hans sl hustru havde gjort udlæg for 144 sld, som han var i løfte til ham for Just Andersen i Søballe, så har Just Andersen tilført ham hans restants hos sl Peder Olufsen i Borum for 77 sld og hos ham selv for 57 sld og fornøjet ham for resten, hvorfor Søren Pedersen kvitterer ham

      9/3 1670

      ** Anders Justsen i Søballe på sin far Just Andersens vegne. Søren Pedersen i Stjær tilstod, at eftersom Søren Lauridsen forrige skriver til Skanderborg på skifte for 14 1/2 år siden efter hans sl hustru havde gjort udlæg for 144 sld, som han var i løfte til ham for Just Andersen i Søballe, så har Just Andersen tilført ham hans restants hos sl Peder Olufsen i Borum for 77 sld og hos ham selv for 57 sld og fornøjet ham for resten, hvorfor Søren Pedersen kvitterer ham

      2/12 1674.

      ** Oluf Nielsen i Vorgård et vidne. Jens Rasmussen i Skibby på sine børn Maren Jensdatter og Karen Jensdatters (her fejlagtigt skrevet som Rasmusdøtre) vegne Laurids Lauridsen i Borum på hustru Anne Pedersdatters vegne Jens Jensen i Lyngby på hustru Maren Pedersdatters (her fejlagtigt skrevet som Jensdatter) vegne Niels Pedersen sst på egne vegne Anders Pedersen i Århus på egne vegne gav Oluf Nielsen i Vorgård fuldmagt til at lovbyde den halve selvejer bondegård i Storring, som de arvede efter sl Peder Olufsen, som boede og døde i Borum

      19/1 1676.

      ** Oluf Pedersen i Borum et skøde. Jens Jensen i Lyngby på hustru Maren Pedersdatters vegne skødede til Oluf Pedersen og hustru Birgitte Jensdatter al den lod og del, hans hustru Maren Pedersdatter arvede efter hendes far Peder Olufsen, som boede og døde i Borum, i den selvejer bondegård, Peder Jensen påboer i Borum mølle og i den gård, Jesper Olufsen påboer samt i Germands jord, nu liggende til samme gård, og i 2 engskifter i Herskind

      18/4 1677

      ** Oluf Pedersen i Borum et pantebrev. Niels Pedersen i Borum tilstod gæld 14 sld til Oluf Pedersen, hvorfor han pantsætter hans arvepart efter hans sl far Peder Olufsen, som boede og døde i Borum, i den selvejer bondegård, hans stedfar Peder Jensen påboede, samt i Borum mølle

      6/2 1678

      ** Niels Bertelsen i Firgårde med fuldmagt af bror Søren Bertelsen sst Christoffer Pedersen i Javngyde Knud Jensen i Bjedstrup Anders Andersen Bonde i Vengegård og Niels Pedersen i Borum med fuldmagt af sin svoger Søren Jensen i nør Galten et vidne og 3.ting lovbød den lod, de arveligt tilfaldt og er berettiget til i de selvejer bondegårde i Borum og ejendom, nemlig i den selvejergård, Peder Olufsen påboede med tilliggende gadehuse Borum mølle, samt i den selvejer bondegård Jesper Olufsen påboer med tilliggende gadehuse og i Borum mølle og Germands jord og i 3 skovskifter i Herskind bjerg og 3 engskifter i Herskind enge. varsel til Jesper Olufsen Peder Andersen på hustrus vegne Laurids Lauridsen i Borum på hustrus vegne Karen Pedersdatter sst med lovværge Peder Pedersen sst Anders Pedersen barnfødt i Borum, nu hos Jens Låsby i Århus samt Berete Pedersdatter med lovværge Jens Pedersen i Skivholme på hustrus vegne Christen Lassen i Herskind på hustrus vegne

      13/2 1678:

      ** Oluf Pedersen i Borum et skøde. Christoffer Pedersen i Javngyde på hustru Gertrud Nielsdatters vegne Anders Andersen Bonde i Vengegård på egne og medarvingers vegne Knud Jensen i Bjedstrup på egne og børns vegne Søren Bertelsen i Firgårde på egne vegne giver Niels Bertelsen i Firgårde fuldmagt til at skøde til Oluf Pedersen i Borum deres arveparter i den selvejer bondegård i Borum, sl Peder Olufsen påboede med gadehuse samt Borum mølle. så fremstod Niels Bertelsen i Firgårde med fuldmagt Søren Jensen i nør Galten på hustru Elle Pedersdatters vegne Niels Pedersen i Borum på egne vegne solgte og skødede til Oluf Pedersen og hustru Birgitte Jensdatter deres arveparter i den selvejer bondegård sl Peder Olufsen påboede og i den selvejer bondegård, Jesper Olufsen påboer med gadehuse i Borum mølle samt skovskifter i Herskind bjerg
    • ÅRHUS BYFOGED TINGBØGER 1636 - 1702 .

      17/11 1636:

      ** Søren Jensen Hvas i Storring med en opsættelse her af tinget 13/10 sidst forleden på sine egne og sin mor Maren Nielsdatter i Storring salig Jens Hvasses efterleverske sst og Peder Olufsen i Borum deres vegne havde stævnet Christoffer Pedersen borger i Århus ham tiltalte for, eftersom for nogen år siden afgangne Anders Pedersen og Jens Hvas har lovet og godsagt for restants i Framlev herred til Søren Jensen Frost nu borgmester i Århus, som skulle være indkrævet, der han var slotsskriver på Skanderborg, som beløber sig til den sidste rest, som Jens Hvasses arvinger har betalt 60 sletdaler, hvoraf tilkommer Anders Pedersens arvinger at betale 30 daler. der foruden er betalt af Jens Hvas selv i levende live 301 sletdaler, Anders Pedersens anpart, som er med indfriede breve med deres afskrivning at bevise, så efterdi Christoffer Pedersen har bepligtet sig Anders Pedersens gæld at betale, så formener de, Christoffer Pedersen bør betale dem 361 sletdaler. så blev i rette fremlagt en dom af Viborg landsting 14/9 sidst forleden, hvori formeldes, at Peder Olufsen i Borum da på sine egne og på Maren Nielsdatter salig Jens Hvasses efterleverske i Storring samt hendes søn Søren Jensen sst deres vegne havde stævnet Christoffer Pedersen for en uendelig dom, han til landstinget 22/6 sidst forleden skal have forhvervet over en bytingsdom, Peder Christoffersen byfoged i Århus for nogen tid skal have afsagt, hvorpå de gode landsdommere således senteret, at efterdi byfogden ikke i sin dom har specificeret, hvor meget Christoffer Pedersen af samme gæld burde at betale, da fandt dommerne hans dom at være som udømt var, og sagen til byting igen at komme. derefter blev fremlagt efterskrevne breve, det første dateret Skanderborg 4/9 1612, i hvilket Anders Pedersen i Borum ridefoged og Jens Sørensen i Storring delefoged i Framlev herred kendes dem af vitterlig gæld skyldig at være Søren Jensen Frost slotsskriver på Skanderborg slot 305 sletdaler, som er for rest af KM landgilde samt indkomst, som i Framlev herred tilbage står for 1608-9 og 10. på samme brev findes afskrevet efterskrevne beløb. derefter blev fremlagt breve, dateret 15/1 1614 og 15/2 1616 vedrørende videre restants samt en kontrakt, tingsvidner og skriftlige sedler. derefter blev afsagt, så efterdi fremlægges adskillige gamle forløftsbreve, som salig Anders Pedersen i Borum og salig Jens Hvas i Storring har samtlige lovet til borgmester Søren Frost i Århus for KM landgilde restans til Skanderborg af Framlev herred, som de begge i samme herred har været fogder i, og ikke bevises sådan restans skal hos bønderne restere, men at skal være oppebåret og afskrevet på de gamle udgivne håndskrifter, og ikke Jens Hvasses navn at være nævnt på samme opskrift på håndskrifterne mere end Anders Pedersens, at Jens Hvas alene samme løfter og opskrift skulle have betalt, ikke heller bevises Jens Hvas at have i hans levende live fordret nogen betaling af Anders Pedersen, det han alene på hans vegne af samme restants skulle have udlagt og betalt, men efterdi der resterer på samme løfte 60 sletdaler, hvilke Jens Hvasses arvinger er tiltalt for, dem alene til Søren Frost har betalt, som med hans kvittants er at bevise, da vidste fogden ikke at kunne tilkende salig Anders Pedersens arvinger videre til Jens Hvasses arvinger igen at betale end den halve part af de 60 sletdaler, som Jens Hvasses arvinger alene til Søren Frost har udgivet og betalt, eller dem derfor at lide tiltale.

      STEDSMÅL, SAGEFALD OG FØRINGSPENGE
      UDRAGET AF SKANDERBORG-ÅKÆR LEN
      1581 TIL 1660

      Framlev herred 1638-39:

      Peder Olufsen i Borum til husbondhold af 1 selvejerbondegård sst., som Christen Andersen fradøde. 1 dlr. 1 okse
      Deslige af en kirkeager på Borum mark kaldes Løtager liggende til Borum kirke, som Anders Pedersen tilforn i fæste havde, gav årlig til kirken 2 sk. skal nu herefter årlig til kirken udgive 4 sk. ½ dlr.

      ÅRHUSGÅRDS LEN 1599 TIL 1661
      STEDSMÅL, HUSBONDHOLD, SAGEFALD OG FØRINGSPENGE
      UDDRAGET AF LENSREGNSKABERNE I DET OMFANG DE ER BEVARET

      Hasle Herred 1637 - 1638:

      Peder Olufsen i Borum, stedte og fæstede den øde gård i Yderup, Rasmus Rasmussen frarømte for 6 dlr.

      Hasle Herred 1638 - 1639:

      Peder Pedersen til fæste af en øde gård i Yderup, som Peder Olufsen i Borum for gangen år fæstede og nu for ham oplod 1 dlr.

      FRAMLEV HERREDS TINGBØGER 1661 - 1679.

      Omhandlende navnenePeder Olufsen og Maren Jensdatter:

      4/2 1663:

      (19)

      ** Jens Jensen i Lyngby stævnede Sejer Olufsen i Sjelle og tiltalte ham for hans hustru Framlevs arvepart, som han har under værgemål, og som tilfaldt hende efter hendes sl far Peder Olufsen og mor Maren Jensdatter, som boede og døde i Borum. opsat 6 uger

      (92)

      ** Peder Jensen i Borum et vidne og 3.ting lovbød hans hustru Ingeborg Nielsdatter og hendes 6 børns lodder, og det, han har købt af Søren Jensen i Galten i den selvejergård i Høver, Jens Jensen Peder Nielsen og Christoffer påboer. varsel til sl Peder Olufsens børn i Borum Niels Pedersen og Anders Pedersen Karen Pedersdatter og Berete Pedersdatter Laurids Lauridsen i Borum Jens Jensen i Lyngby Jens Rasmussen i Skibby hans børn Karen Jensdatter og Maren Jensdatter

      27/7 1664:

      ** Jens Sørensen Vinter borger i Århus et skøde. Laurids Lauridsen i Borum på hustru Anne Pedersdatters vegne Niels Tomasen sst på hustru Karen Pedersdatters vegne Jens Jensen i Lyngby på hustru Maren Pedersdatters vegne Jens Rasmussen i Skibby på hans børns vegne Maren Jensdatter og Karen Jensdatter solgte og skødede til Jens Vinter og hustru Mette Rasmusdatter deres arveparter efter deres sl far Peder Olufsen, som boede og døde i Borum i den selvejer ejendom i Høver Jens Jensen Hammel med flere påboer

      25/1 1665.

      ** Niels Jensen af Århus og med fuldmagt af Peder Andersen i Lystrup og med opsættelse 30/11 stævnede Peder Jensen i Borum Søren Andersen og Peder Lassen sst og tiltalte Peder Jensen for sl Peder Olufsen i Borum hans gæld 20 sld og 12 års rente efter hans brev for en lod i den gård, Peder Jensen påboer og Borum mølle, som Peder Jensen skal have taget udlæg for på skifte efter sl Peder Olufsen, og tiltalte Søren Andersen og Peder Lassen for gæld efter deres breve. sl Peder Olufsens brev, dateret 7/8 1651 på 30 sld, og Søren Andersens brev, dateret 30/9 1656 fremlægges angående gæld til Niels Jensen i Mundelstrup. Peder Lassens brev dateret 2/5 1658 på gæld til Niels Jensen i Mundelstrup fremlægges. Søren Andersen nægtede gælden, og Peder Jensen svarede, at han ikke skyldte Peder Andersen noget, og sl Peder Olufsens arvinger var ikke lovligt stævnet. dom: da Peder Jensen ikke på skifte har fået udlæg for denne gældsfordring, kan han ikke dømmes til tiltale, de andre bør betale inden 15 dage

      7/3 1666.

      ** Frands Nielsen i Storring 3.ting lovbød halvparten af Fogsgård i Borum, samt Ellen Pedersdatters søsterlod i samme gård. varsel til Jens Rasmussen i Skibby og hans børn og Jens Jensen i Lyngby Jens Rasmussen i Skibby Laurids Lauridsen i Borum og sl Peder Olufsens børn og Ingeborg Nielsdatter og hendes børn

      7/10 1668

      ** Hans Rasmussen i Høver et vidne. navng vidnede om, hvor meget plovhavre efterskrevne skulle give af deres gårde, den tid de tjente herredsfoged sl Peder Olufsen i Borum, som havde plovhavren i fæste

      16/2 1670

      ** Anders Justsen i Søballe på sin far Just Andersens vegne. Søren Pedersen i Stjær tilstod, at eftersom Søren Lauridsen forrige skriver til Skanderborg på skifte for 14 1/2 år siden efter hans sl hustru havde gjort udlæg for 144 sld, som han var i løfte til ham for Just Andersen i Søballe, så har Just Andersen tilført ham hans restants hos sl Peder Olufsen i Borum for 77 sld og hos ham selv for 57 sld og fornøjet ham for resten, hvorfor Søren Pedersen kvitterer ham

      9/3 1670

      ** Anders Justsen i Søballe på sin far Just Andersens vegne. Søren Pedersen i Stjær tilstod, at eftersom Søren Lauridsen forrige skriver til Skanderborg på skifte for 14 1/2 år siden efter hans sl hustru havde gjort udlæg for 144 sld, som han var i løfte til ham for Just Andersen i Søballe, så har Just Andersen tilført ham hans restants hos sl Peder Olufsen i Borum for 77 sld og hos ham selv for 57 sld og fornøjet ham for resten, hvorfor Søren Pedersen kvitterer ham

      2/12 1674.

      ** Oluf Nielsen i Vorgård et vidne. Jens Rasmussen i Skibby på sine børn Maren Jensdatter og Karen Jensdatters (her fejlagtigt skrevet som Rasmusdøtre) vegne Laurids Lauridsen i Borum på hustru Anne Pedersdatters vegne Jens Jensen i Lyngby på hustru Maren Pedersdatters (her fejlagtigt skrevet som Jensdatter) vegne Niels Pedersen sst på egne vegne Anders Pedersen i Århus på egne vegne gav Oluf Nielsen i Vorgård fuldmagt til at lovbyde den halve selvejer bondegård i Storring, som de arvede efter sl Peder Olufsen, som boede og døde i Borum

      19/1 1676.

      ** Oluf Pedersen i Borum et skøde. Jens Jensen i Lyngby på hustru Maren Pedersdatters vegne skødede til Oluf Pedersen og hustru Birgitte Jensdatter al den lod og del, hans hustru Maren Pedersdatter arvede efter hendes far Peder Olufsen, som boede og døde i Borum, i den selvejer bondegård, Peder Jensen påboer i Borum mølle og i den gård, Jesper Olufsen påboer samt i Germands jord, nu liggende til samme gård, og i 2 engskifter i Herskind

      18/4 1677

      ** Oluf Pedersen i Borum et pantebrev. Niels Pedersen i Borum tilstod gæld 14 sld til Oluf Pedersen, hvorfor han pantsætter hans arvepart efter hans sl far Peder Olufsen, som boede og døde i Borum, i den selvejer bondegård, hans stedfar Peder Jensen påboede, samt i Borum mølle

      6/2 1678

      ** Niels Bertelsen i Firgårde med fuldmagt af bror Søren Bertelsen sst Christoffer Pedersen i Javngyde Knud Jensen i Bjedstrup Anders Andersen Bonde i Vengegård og Niels Pedersen i Borum med fuldmagt af sin svoger Søren Jensen i nør Galten et vidne og 3.ting lovbød den lod, de arveligt tilfaldt og er berettiget til i de selvejer bondegårde i Borum og ejendom, nemlig i den selvejergård, Peder Olufsen påboede med tilliggende gadehuse Borum mølle, samt i den selvejer bondegård Jesper Olufsen påboer med tilliggende gadehuse og i Borum mølle og Germands jord og i 3 skovskifter i Herskind bjerg og 3 engskifter i Herskind enge. varsel til Jesper Olufsen Peder Andersen på hustrus vegne Laurids Lauridsen i Borum på hustrus vegne Karen Pedersdatter sst med lovværge Peder Pedersen sst Anders Pedersen barnfødt i Borum, nu hos Jens Låsby i Århus samt Berete Pedersdatter med lovværge Jens Pedersen i Skivholme på hustrus vegne Christen Lassen i Herskind på hustrus vegne

      13/2 1678:

      ** Oluf Pedersen i Borum et skøde. Christoffer Pedersen i Javngyde på hustru Gertrud Nielsdatters vegne Anders Andersen Bonde i Vengegård på egne og medarvingers vegne Knud Jensen i Bjedstrup på egne og børns vegne Søren Bertelsen i Firgårde på egne vegne giver Niels Bertelsen i Firgårde fuldmagt til at skøde til Oluf Pedersen i Borum deres arveparter i den selvejer bondegård i Borum, sl Peder Olufsen påboede med gadehuse samt Borum mølle. så fremstod Niels Bertelsen i Firgårde med fuldmagt Søren Jensen i nør Galten på hustru Elle Pedersdatters vegne Niels Pedersen i Borum på egne vegne solgte og skødede til Oluf Pedersen og hustru Birgitte Jensdatter deres arveparter i den selvejer bondegård sl Peder Olufsen påboede og i den selvejer bondegård, Jesper Olufsen påboer med gadehuse i Borum mølle samt skovskifter i Herskind bjerg


Webstedet drives af The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0.3, forfattet af Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Opdateres af Bent R. Jacobsen.